اثر مصرف مواد مخدر بر اختلالات روانی

بعد از مصرف مواد مخدر و مواد روانگردان به واسطه دود یا مواد شیمیایی و غیرشیمیایی که وارد دستگاه جریان خون شده میشود. به مرور وارد دستگاه عصبی و مغز شده و فرد دچار اختلالات روانی نئشگی، لذت زودگذر، خواب آلودگی، آرامش یا سرزندگی را احساس می کند.

ولی این همه ماجرا نیست.

تمام این اثرات تنها 15 الی 30 دقیقه پس از مصرف است و داستان از جایی شروع می شود که 2 الی 5 ساعت از این زمان سپری شود. بعد از طی شدن این زمان و خارج شدن مواد از بدن به سرعت روی سیستم عصبی و مغز فرد معتاد اثر معکوس گذاشته و اختلالات و ضرر های زیادی چه از نظر جسمی و چه از نظر روحی بر روی او می گذارد.

 

9 اختلالاتی که از مصرف طولانی مدت مواد ناشی می شود؟

مهم ترین اختلالات روانی به شرح زیر می باشد:

  1. انزوا و گوشه گیری
  2. افسردگی شدید
  3. سوء ظن شک و بدبینی
  4. پرخاشگری
  5. ترس و اضطراب
  6. کاهش وزن
  7. از دست دادن انگیزه 
  8. عدم فعالیت روزمره و تصمیم گیری های مهم
  9. مشکلات روانی و توهمات بصری و رفتار های پارانویا
  10. بی اشتهایی عصبی
  11. پرخوری عصبی اختلال پرخوری
  12. اختلالات
  13. خوردن پیکا اختلال
  14. نشخوار فکری

فردی که مصرف کننده مداوم مواد مخدر می باشد به علت وابستگی شدید به مواد خود برای رفع نیاز و مصرف آن حتی ممکن است دست به اقدامات غیر قانونی هم بزند. دزدی، زورگیری و اخاذی و تهدید دیگران بزند. و این رفتارها در شرایطی رخ می دهد که فرد معتاد از نظر روانی دچار مشکل بوده و قدرت آگاهی و تصمیم گیری ندارد.

افرادی که در گذشته سابقه بیماری ها و اختلالات روانی را داشتند به دلیل مشکلات مختلف در زندگی به مصرف مواد روی می آوردند و این امر سبب تشدید بیماری های روحی روان یگذشته او می شود.

علاوه بر اختلالات روانی اعتیاد هم اضافه شده و بیمار را در وضع بدی قرار می دهد.

اختلالات روانی

نقش مواد مخدر در فروپاشی خانواده ها 

از بزرگترین مشکلات اعتیاد و مصرف مواد مخدر فروپاشی و از هم گسیختگی بنیان خانواده است.

در کنار این مشکلات و اختلالات روانی عاطفی با همسر و مشکلات روابط اجتماعی و تاثیر مستقیم اعتیاد بر فرصت های شغلی و کار از دیگر مشکلات عمده اعتیاد میباشد.

در این شرایط و به مرور کار به جایی می رسد که فرد معتاد علاوه بر تشدید بیماری عصبی و انزوای اجتماعی تمام تلاش خود را معطوف به تلاش برای تهیه مواد مخدر و مصرف آن می کند و هیچ چیزی برای اولویت اول نیست.

این روند بیشترین آسیب را اول به فرد معتاد و سپس چند برابر آن را به خانواده می زند.

تا جایی که به عزیزترین اعضای خانواده خود آسیب زده یا به نیازهای او اهمیتی نمی دهد.

مشکلات مالی هم به ادامه این مشکلات اضافه شده و مخصوصا در این شرایط کنونی کشور مشکلات و گرفتاری های خانواده چندین برابر می شود.  در مرحله دوم اگر با مخالفت همراه شد انتقال ایشان توسط کادر درمانی ناجی با آمبولانس مخصوص انجام شده و  به مراکز درمانی برده شده .

ادامه روند زیر نظر مراکز ترک اعتیاد مواد مخدر رسمی انجام می پذیرد.

برای آشنایی با اختلالات روانی می توانید این مقاله را مطالعه کنید.

برای اطلاع از شرایط انتقال و درمان بیماران اعصاب و روان با کارشناسان مرکز آمبولانس ناجی تماس حاصل فرمایید و به صورت 24 ساعته مشاوره رایگان دریافت کنید.

02188464000

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.