تفاوت بیماری تشنج و صرع چیست؟

مهم ترین تفاوت بیماری تشنج و صرع چیست؟

نشانه های بیماری تشنج چیست؟

صرع چیست؟

بر اساس آمار جهانی 65 میلیون از جمعیت کره زمین دچار بیماری صرع هستند. این بیماری در زمان کودکی احتمالی نزدیک به 3 درصد دارد. به طور کلی در مواقعی که نورون های مغزی از طریق غیر طبیعی تخلیه شدید الکتریکی می شوند تشنج اتفاق صورت می گیرد.که به دو دسته تشنج با علت خاص و تشنج های بدون علت دسته بندی می شوند.اگر علت نامشخص بوده و به طور مدام این تشنج ادامه پیدا کند به صرع تبدیل می شوند. این حملات ناگهانی از اتفاقاتی از قبیل : ضربه به سر، افت شدید قند خون، عفونت های سیستم عصبی، مسمومیت ها و… پیش بیاید و  نحوه تشخیص آن هم غش کردن فرد و همان حالت های تشنج  بوده اما برای بررسی دقیق باید پزشک متخصص از مغز بیمار تصویر برداری کند تا میزان شدت تشنج ها را بررسی کند.

نشانه های بیماری تشنج چیست؟

تحرک شدید و جنون آمیز در دست و پا

عدم تعادل و افتادن به زمین 

خروج کف از دهان و سر و صداهای غیر طبیعی

بی اختیاری در ادرار 

کاهش سطح هوشیاری

نوع دیگری از تشنج که بیشتر در کودکان و نوجوانان وجود دارد علامت هایی مانند پلک زدن مکرر، تکان های ناگهانی دست و پا یا بی حسی بدن و دهان و توهمات بینایی و شنوایی و پرش های ناگهانی، درد شکم و پا و قفسه سینه از شایع ترین اتفاقات در مورد تشنج کودکان می باشد. والدین باید آموزش ها و آگاهی لازم را در این زمینه داشته باشند تا بعد از چند تجربه در لحظه بتوانند به کودک کمک کرده و برای احیای نفس او تلاش کنند. همچنین باید مواردی مثل مشکلات کم خوابی استرس عصبی و گرسنگی های طولانی و عدم تغذیه مناسب در کودک توجه زیادی شود.

در ادامه به توضیح تفاوت بیماری تشنج و صرع  می پردازیم.

در مواقع تشنج چه کاری انجام دهیم؟

مهمترین نکته در هنگام مواجهه با تشنج در دوستان و نزدیکان ممکن است رخ دهد و یکی از تفاوت بیماری تشنج و صرع می باشد، در ابتدا خونسردی خود را حفظ کرده و با اورژانس تماس بگیرید  و دور کردن اشیای خطرناک از اطراف بیمار خالی شود و بیمار را حتما به پهلو برگردانید تا را تنفس و خالی شدن کف از دهان او از حالت درست انجام بگیرد.

در مواقعی که بیش از 5 دقیقه تشنج طول کشید حتما نیاز به اعزام پزشک متخصص به محل و انتقال بیمار با آمبولانس خصوصی می باشد. در ادامه با با استفاده از کپسول اکسیژن و امکانات داخل آمبولانس و حضور پزشک بلافاصله امکان درمان بیمار وجود دارد و از آسیب های مغزی و قلبی جلوگیری می کنند. پس از حضور بیمار در بیمارستان باید نوار مغز از او گرفته شود و با تجویز داروهای مخصوص از طریق پزشک و طی کردن زمان حال بیمار به شرایط عادی باز می گردد اما به علت سابقه تشنج هر لحظه ممکن است بر اساس اتفاقات مختلف و روحیان فرد دوباره تشنج صورت پذیرد که خانواده و نزدیکان باید بسیار هوشیار باشند.

مطالعه مقاله نگه داری از بیماری اعصاب

تفاوت بیماری تشنج و صرع

فرد قبلاً هرگز تشنج نداشته است
فرد پس از تشنج در تنفس یا بیدار شدن مشکل دارد
تشنج بیش از پنج دقیقه طول می کشد
فرد بلافاصله پس از اولین تشنج دچار تشنج دیگری می شود
فرد در هنگام تشنج صدمه دیده است
تشنج در آب اتفاق می افتد
فرد دارای یک بیماری مانند دیابت، بیماری قلبی یا باردار است

صرع چیست؟

صرع به عنوان داشتن تشنج مزمن تعریف می شود، اگرچه هر فردی ممکن است در طول زندگی خود یک دوره را داشته باشد. علائم ممکن است متفاوت باشد،

از جمله گیجی موقت، از دست دادن هوشیاری یا آگاهی، و علائم روانی می تواند علائم صرع باشد.

اصلی ترین تفاوت بیماری تشنج و صرع چیست؟

تشنج، رویدادهای فردی فعالیت الکتریکی غیر طبیعی در مغز است. دلایل زیادی برای تشنج وجود دارد، از جمله وقایع منفرد مانند واکنش دارویی. از سوی دیگر، صرع یک ​​اختلال عصبی مزمن است که باعث فعالیت مکرر تشنج می شود.

مهم است که علت اصلی تشنج های فردی را درمان کنید و بدانید چه زمانی بین تشنج مستقل و صرع تفاوت قائل شوید.

برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه تفاوت بیماری تشنج و صرع می توانید این مقاله را مطالعه کنید.

شما عزیزان می توانید برای آگاهی بیشتر و درخواست مشاوره با ما در ارتباط باشید و در هنگام نوع تشنج های شدید بلافاصله با ما تماس بگیرید تا آمبولانس مجهز به محل اعزام شود.

02188464000

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.