انتقال بیمار با ویلچر

انتقال بیمار با ویلچر ، از جمله چالش‌های مهم و سخت در انتقال بیمار است.

در انتقال بیمار با ویلچر حرکت دادن درست بیمار اهمیت بالایی داشته و توجه لازم به آن باید صورت بگیرد.افرادی با ضایعه نخاعی امکان حرکت پاهای خود را نداشته و در بیمارستان یا منزل باید مرتب جابه‌جا شوند. مراقبان این افراد نیز باید انتقال را به درستی انجام دهند.

این افراد باید خطر سقوط بیمار یا حتی خود را درنظر داشته باشند. از همین جهت، یادگیری نکات مربوط به انتقال بیمار با ویلچر از اهمیت بالایی برخوردار است. فرآیند انتقال بیمار معلول با یادگیری این نکات در محیطی ایمن صورت خواهد گرفت.

بیشتر بخوانید: روش درست انتقال بیمار دوقطبی به بیمارستان

در ادامه این مقاله به بررسی آن‌ها خواهیم پرداخت.

 

نکات مهم در انتقال بیمار با ویلچر

همانطور که اشاره شد، آشنایی با نحوه انتقال بیمار توسط ویلچر از اهمیت بالایی برخوردار است. عدم آشنایی با نکات مهم در این زمینه، اشتباهات جبران‌ناپذیری رقم خواهد زد.

بنابراین، به نحوه فرآیند انتقال بیماران با ویلچر آشنایی داشته باشید.

در ادامه به نکات مهم در این زمینه اشاره خواهیم کرد.

 

نکات مهم در مرحله اول

  • آگاهی بیمار از انتقال وی
  • شناسایی سمت قوی بیمار
  • عدم وجود مانع بر سر راه در انتقال بیمار با ویلچر

 

نکات مهم در مرحله دوم

  • قرار دادن ویلچر در سمت قوی تخت بیمار
  • پایین آوردن بیمار بر روی صندلی
  • مرحله نخست: آمادگی جهت انتقال

در ادامه مراحل یک و دو را به کلی توضیح می دهیم.

در مرحله نخست ابتدا دست‌های خود را با آب و صابون بشویید. در انتقال بیمار با ویلچر حتما دست‌های خود را با کف آغشته به صابون به مدت 60 ثانیه شستشو دهید. انتقال بیمار معلول با شستشوی دست‌ها وی را در معرض میکروب‌ها قرار نخواهد داد. بنابراین، شستشوی دست را فراموش نکنید.

ناجی کو، متشکل از تیم حرفه ای و آمبولانس های مجهز متخصص در انتقال معتادان به کمپ ترک اعتیاد

 

آگاهی بیمار از انتقال وی

 

از دیگر نکات مهم در انتقال بیمار با ویلچر، آگاهی کامل بیمار از انتقال و جابه‌جایی او است. مراحل کامل انتقال را به بیمار توضیح دهید. به علاوه، نحوه انجام، حمایت و حرکت دادن را برای فرد به تصویر بکشید. با انجام این کار بیمار برای جابه‌جایی و انتقال آماده خواهد شد.

همچنین، کار انتقال بیمار نیز راحت و سریع صورت می‌گیرد.

 

شناسایی سمت قوی بیمار

 

جهت شناسایی سمت قوی بدن هنگام انتقال بیمار با ویلچر باید مراحلی را انجام دهید. ابتدا دست‌های بیمار را در دستان خود گرفته و از وی بخواهید تا دست‌های شما را فشار دهد. سپس میزان فشار قوی در هر دست خود را شناسایی کنید. در انتقال بیمار معلول از پاهای وی نیز امکان کمک وجود دارد. از بیمار تقاضا کنید تا پاهای خود را مانند پدال گاز فشار داده و آن را در دستان خود بگیرید.

به این ترتیب، پای قوی‌تر را شناسایی خواهید کرد.

 

عدم وجود مانع بر سر راه در انتقال بیمار با ویلچر

 

هنگام انتقال بیمار، از عدم وجود هرگونه مانع بر سر راه اطمینان حاصل کنید. طناب، لوله سست یا تمام موارد آویزان از جمله موانع بر سر راه هستند. در انتقال بیمار با ویلچر، احتمال سرخوردن را نیز درنظر داشته باشید. پاهای خود را محکم بر روی زمین گذاشته و خطر لیزخوردن را به صفر برسانید.

 

انتقال اصولی بیمار ولیچری | ناجی کو

مرحله دوم: انتقال بیمار از تخت به ویلچر

 

پس از انجام مراحل فوق در انتقال بیمار معلول یا سایر بیماران با ویلچر، باید بیمار به ویلچر انتقال یابد. انتقال بیمار از تخت به ویلچر مانند آمادگی برای انتقال مراحل مخصوص خود را دارد. این موارد شامل مراحل زیر شده که رعایت آن‌ها الزامی است.

 

قرار دادن ویلچر در سمت قوی تخت بیمار

 

ویلچر باید در دسترس شما بوده و باید آن را به راحتی در دست بگیرید. از قفل بودن چرخ‌های ویلچر اطمینان حاصل کرده و جاپائی بیمار را کنار بزنید. انتقال بیمار با ویلچر در این شرایط به آسانی صورت خواهد گرفت. جهت انجام بهتر، ویلچر را در سمت قوی بدن او قرار داده و از نیروی وی جهت انتقال استفاده کنید.

در انتقال بیمار معلول یا سایر بیماران، محافظ تخت را جهت راحتی کار پایین بیاورید.

 

چرخاندن بیمار به سمت ویلچر

 

بیمار را به آرامی چرخانده تا روبه‌روی ویلچر و نزدیک آن قرار بگیرد. بیمار دست خود را روی قفسه سینه یا زیر سر خود نگه دارد. هنگام جابه‌جایی شخص بیمار، او را نزدیک تخت قرار دهید.

در این صورت به راحتی به ویلچر انتقال خواهد یافت.

 

پایین آوردن پای بیمار و قراردادن وی به حالت نشسته

 

هنگام انتقال بیمار با ویلچر، یک دست را زیر شانه و دست دیگر را زیر زانوی او قرار دهید. هنگام پایین آوردن بیماران از لبه تخت، زانوهای خود را خم کنید.

پس از این مرحله در انتقال بیمار معلول، وزن خود را روی پای عقب بیندازید.

سپس به آرامی بیمار را روبه‌روی خود قرار دهید.

 

قراردادن تخت در سطح پایین‌تر

 

در انتقال بیمار توسط ویلچر، بیمار را به لبه تخت انتقال دهید. سپس تخت را تا حد امکان پایین آورده تا پاهای بیمار به زمین برسد. جهت انجام هرچه بهتر، بالا تنه بیمار را با دستان خود نگه داشته تا از سقوط جلوگیری شود. در این صورت، انتقال بیمار با ویلچر آسان خواهد بود.

 

استفاده از کمربند گام‌برداری

 

استفاده از کمربند مخصوص گام‌بردارای برای بیمارانی با مشکلات سکته مغزی توصیه می‌شود. این کمربندها از سقوط بیمار و از دست خارج شدن جلوگیری می‌کنند. تحت هیچ شرایطی از کمربند جهت بلند کردن و انتقال بیمار معلول استفاده نکنید.

 

قلاب‌کردن دست‌ها در پشت بیمار

 

تا حد امکان در نزدیکی بیمار ایستاده و دست‌ها خود را دور قفسه سینه وی قلاب کنید. درصورت استفاده از کمربند، دست‌های خود را جهت گیرایی هرچه بیشتر به صورت قلاب دربیاورید.

 

قراردادن پاهای بیمار در بین زانو

 

پاهای بیمار را بین زانوهای خود قرار داده، زانوها را خم کرده و پشت خود را خم کنید

. با شماره سه با بیمار هماهنگ شده و هر دو در حالت ایستاده قرار بگیرید.

در انتقال بیمار با ویلچر، بیمار باید دستان خود را در شانه‌های شما قرار دهد.

بیشتر بخوانید: روش درست انتقال بیمار اعصاب و روان به بیمارستان

 

چرخاندن بیمار به سمت ویلچر

 

پس از مراحل فوق به آرامی ایستاده و با کمک پاهای خود بیمار را بلند کنید. در انتقال بیمار معلول نیز باید بیمار را به سمت صندلی ویلچر جابه‌جا کرده و بچرخانید. باسن و کمر شما باید در یک سطح قرار گرفته تا از بروز آسیب جلوگیری شود.

 

پایین آوردن بیمار بر روی صندلی

 

در آخر، بیمار را به آرامی بر روی صندلی پایین بیاورید. بیمار باید همزمان با پایین آمدن دست خود را بر دسته ویلچر قرار دهد. با انجام این مراحل، بیمار به راحتی بر روی ویلچر منتقل خواهد شد.

بنابراین، هنگام انتقال بیمار با ویلچر حتما به این نکات توجه کنید.

 

نتیجه‌گیری

 

آگاهی از نحوه انتقال بیمار با ویلچر، از بروز هرگونه آسیب جلوگیری خواهد کرد. انتقال بیمار معلول یا سایر بیماران نیازمند آگاهی لازم در این زمینه است.

از همین جهت هنگام انتقال بیمار با ویلچر حتما نکات فوق را درنظر داشته باشید.

توجه به این نکات فرآیند انجام کار را برای شما آسان خواهد کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.