متاسفانه امروزه با توجه به گسترش مصرف مواد مخدر، افراد بیشتری به اعتیاد و اوردوز مبتلا می‌شوند. از همین جهت شاهد افزایش نرخ مرگ و میر ناشی از مصرف مواد مخدر هستیم.

عدم کنترل و ترک مواد مخدر اثرات جبران‌ناپذیری برای فرد به دنبال خواهد داشت. اوردوز بر اثر مصرف بالای مواد مخدر از جمله موارد شایع در این زمینه است.

مصرف بیش از حد هر نوع مواد مخدر مرگ به دنبال خواهد داشت.  از همین جهت باید اقداماتی جهت جلوگیری از این مشکل ترتیب داده شود.

انتقال معتاد به کمپ‌های ترک اعتیاد از جمله آن‌ها است.

در ادامه به بررسی مرگ ناشی از مصرف مواد مخدر و انتقال معتادان خواهیم پرداخت.

ناجی کو، متشکل از تیم حرفه ای و آمبولانس های مجهز متخصص درانتقال معتادان به کمپ ترک اعتیاد

 

بیش مصرفی ماده مخدر

بیش مصرفی به استفاده بیش از حد از ماده مخدر گفته می‌شود.

در این حالت بدن فرد مصرف‌کننده سمی شده و در مواردی مرگ وی را به دنبال خواهد داشت.

این حادثه هنگام مصرف بیش از ظرفیت ماده مخدر یا ترکیب چند نوع ماده اعتیادآور رخ داده و اوردوز می‌کند.

مصرف بیش از حد داروهای توصیه‌شده توسط پزشک نیز منجر به مرگ می‌شود.

 

اوردوز

 

نحوه رخداد مرگ ناگهانی در اثر مصرف ماده مخدر

مرگ ناگهانی افراد در اثر مصرف بیش از حد ماده مخدر در دو حالت رخ می‌دهد.

عدم انتقال معتاد عواقب غیر قابل جبران به دنبال خواهد داشت.

هر یک از این دو حالت در طولانی مدت اثرات جبران‌ناپذیری به بدن وارد می‌کند.

مجموع این دو حالت درنهایت منجر به مرگ فرد شده که در اثر بیش مصرفی است.

در ادامه این دو حالت را بررسی خواهیم کرد.

  • در یک حالت فرد، ماده مخدر را بیش از اندازه مصرف می‌کند. در این صورت بدن توان این اندازه را نداشته و اوردوز خواهد کرد.
  • در حالت بعدی، فرد در یک دوره یک یا چندین ماده مخدر را مصرف می‌کند. به این ترتیب اثرات ماده مخدر در بدن مانده و تشدید می‌شود. تشدید نیاز بدن به ماده مخدر بیش مصرفی به دنبال داشته و مرگ فرد را به دنبال دارد.

بیشتر بخوانید: انتقال بیمار شیشه ای به بیمارستان

 

چه موادی اوردوز به دنبال دارد؟

با توجه به تحقیقات صورت‌گرفته در این زمینه، برخی از مواد مخدر مرگ به دنبال خواهند داشت. این مواد شامل موارد زیر شده که عدم انتقال معتاد منجر به مرگ ناگهانی فرد می‌شود.

تریاک

تریاک و مشتقات آن شامل متادون، کودون، مورفین، اکسی و هروئین از آمار مصرفی بالایی برخوردار هستند. بیش مصرفی مخدر اکسی کودون و فنتانیل مرگ هزاران نفر را به دنبال داشته است. هروئین نیز از جمله مواد مصرفی منجر به مرگ شناخته می‌شود.

کوکائین

طی مطالعه صورت گرفته درباره کوکائین، این ماده دومین عامل مرگ در مصرف‌کنندگان است. البته این ماده به تنهایی منجر به مرگ نشده و مصرف آن همراه با الکل و غیره موجب مرگ می‌شود. مصرف همزمان این مواد چند مخدری ایجاد کرده و فرد اوردوز می‌کند. از همین جهت، با انتقال معتاد از بروز چنین حوادثی جلوگیری می‌شود.

الکل

طبق آمار، 15 درصد از مرگ و میر ناشی از مصرف الکل است. به علاوه، 17 درصد الکل را با سایر مواد اعتیارآور مصرف می‌کنند. الکل نقش مهمی در مرگ ناگهانی بر اثر مصرف مواد مخدر دارد. برخی افراد الکل را همزمان با ماده مخدر مصرف که مرگ آن‌ها را به دنبال خواهد داشت.

 

انتقال معتاد

 

اوردوز در اثر بنزودیازپین 

این ماده حاوی آلپروزولام و دیازپام بوده که به تنهایی باعث مرگ نمی‌شود. اما همانطور که اشاره شد مصرف این ماده همراه با چند ماده مخدر منجر به مرگ خواهد شد. به علاوه، مصرف آن همراه با داروهای مسکن نیز خطر اوردوز را افزایش می‌دهد.

مت آمفتامین

آمار مسمومیت ناشی از مصرف مت آمفتامین نیز رو به افزایش است. طی سال‌های 2010 تا 2014 استفاده از این ماده شیوع گسترده‌ای داشته و افرادی آن را مصرف می‌کنند. بیش مصرفی در این ماده عواقب جبران‌ناپذیری را برای فرد، خانواده و جامعه به دنبال خواهد داشت.

 

جمع‌بندی نهایی در خصوص اوردوز

همانطور که اشاره شد، مصرف بیش از حد ماده مخدر اوردوز را به دنبال خواهد داشت. مرگ ناگهانی افراد بر اثر مصرف چندین ماده مخدر به موضوعی مهم در جامعه تبدیل شده است. انتقال معتاد به مراکز ترک اعتیاد راهکاری مهم جهت جلوگیری از بروز این مشکل خواهد بود. به علاوه، با شناسایی مواد مخدر و بررسی آن‌ها امکان تشخیص بهتری خواهید داشت. امیدواریم با مطالعه این مقاله اطلاعات کاملی در زمینه بیش مصرفی و مرگ ناگهانی در اثر ماده مخدر کسب کنید. 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.